Hej!

Vilka är vi ? 

Vi är klass 4K på Långedragsskolan i Göteborg. I klassen tycker vi om att programmera. Detta vill vi göra mera.

Varför har vi skapat bloggen & pedagogisk koppling.

Tillsammans med våra lärare har vi skapat denna bloggen. Med den här bloggen har vi lärt oss:

  1. Hur man skriver blogginlägg, lägger upp bilder & tänker runt källkritik på internet.
  2. Vi lär oss att reflektera över vad vi har lärt oss under lektionerna genom att skriva, lägga upp bilder & videos här på bloggen.
  3. Vi vill visa hur snabbt saker sprids på internet genom att lägga upp bild/video på Facebook & visa andra hur fort det kan gå.  Att man alltid ska tänka en extra gång på vad man lägger upp på internet.
  4. Utvecklar vår skrivning.
  5. Enligt läroplanen ska vi elever få arbeta med digitala texter, medier och verktyg i skolundervisningen.

Vilka vill vi nå ut till?

  1. Vi vill visa andra elever vad man ska tänka på när man är ute på internet & inspirera andra genom vårt skolarbete.
  2. Visa våra föräldrar vad vi gör under veckorna i skolan.
  3. En liten guide på vad vi tycker att föräldrar ska tänka på när de har barn som är på internet.

Rollfördelning på bloggen

Vår lärare registrerade oss till tävlingen & bloggen. Det är vi i klassen som skriver alla blogginlägg. Vår om- sida skrev vår lärare & vi berättade vad vi tyckte skulle stå.

Upphovsrätt

Vi kopierar inte från några webbsidor, bloggar eller texter. Vill vi låna andras material frågar vi först om lov & skriver att vi har gjort det i våra blogginlägg. Det är våra lektionsarbeten som först & främst visar här på bloggen. Vi tillsammans med vår lärare kollar alltid copyright samt ägare till det vi hittar och vill använda från internet.

Materialet på denna sida får gärna användas. Krav för användning av det på internet är att vår blogg Langedrag4.se anges som källa på er webbsida. Vår guide får gärna användas i klasser/hemma men inte för vidare spridning.

Motivering

Genom att använda bloggen istället för text på papper i klassrummet når vi ut till många  elever & föräldrar. Detta hade vi inte gjort om vi reflekterat enbart i klassrummet. Vi är miljömedvetna genom att reflektera på vår blogg istället för i pappersform. Vi vill visa hur snabb spridning saker har på internet samt hur man kan vara källkritisk på internet. Tillsammans med våra lärare vill vi skapa en liten internet guide för elever & föräldrar som surfar på internet. Vi vill tydligt se vårt egna lärande & inspirera andra.

Att dela det vi lär oss med andra är viktigt för en säker användning av internet. Därför tycker vi att vi ska vinna priset detta år.